top of page
bgImage

CV - forkortelse for Curriculum Vitae

CV - dit livsforløb på kompetencer & erfaring.

CV er en forkortelse for Curriculum Vitae, der er latin og betyder ”livsforløb”.


Kort fortalt er det en beskrivelse af et menneskes liv og levned med en særlig opmærksomhed på faglige- og personlige kompetencer og erfaring, der matcher et job eller en uddannelse.


Du skal ”derfor” ikke skrive om dit liv, eller din personlige biografi.


Et CV er konstrueret til job/uddannelse - er designet til en rekrutteringsproces. At du/I skal matche et job gennem en beskrivelse og/eller et visuelt udtryk på og i forskellige opstillinger/fremstillinger på baggrund af din/jeres erfaring, og hvordan det matcher det job, du/I henvender dig/jer til i organisa-tionen/virksomheden.


Dit jobmatch bliver således på baggrund af dine skriftlige, det visuelle udtryk på og i dine/jeres forskellige opstillinger/fremstillinger og et særligt godt blikfang på disse (følgebreve) + dit/jeres CV sendt til en organisation/virksomhed som et forslag til dem, på og til deres ønsker og krav for hele stillingens indholdet.


Jo bedre og jo mere et CV matcher jobbet/stillingen, jo større chancer er der for, at du/I vil blive inviteret til et jobinterview, hvor du/I vil kunne uddybe din/jeres henvendelse, på at matche jobbets/stillingens indhold og opgaverne.


Et CV er en oversigt over dine/jeres data og fakta på kompetencer, arbejds-erfaringer og kvalifikationer - så at sige skal du/I beskrive og fortælle din/jeres erfaringshistorie, der matcher det job du/I ønsker dig/jer, at henvende dig/jer på og til. Hertil også dine/jeres referencer, 2-3 referencer.


Husk også information/oplysninger om bl.a., hvordan en arbejdsgiver vil kunne komme i kontakt med dig/jer.


Med et CV match design, skal der vedlægges et jobmatch følgebrev.

bgImage

Arbejdsgivere ansætter mennesker og kompetencer - ikke CV'er

Nedenfor er der opstillet nogle eksempler på CVer, som du/I kan lade dig/jer inspirere af. 


Der er ikke nogle CVer der er bedre end af andre CV opstillinger/fremstillinger. Dog er der CVer som passer bedre til nogle brancher end andre.


Fordi at arbejdsgiver/leder/HR personalet også er mennesker og glæder sig over, et CV gensynetsglæde.

At du/I giver dem et langt hurtigere overblik i deres gennemgang af din/jeres CV, dog med et personligt udtryk på et specielt blikfang, der skiller dig/jer ud.

NB: Du/I vil på nogle af de forskellige sider og links, møde CV skabeloner du/I skal betale for.


Så husk blot, hvis du/I vælger et af disse CV betalingsskabeloner. At disse online skabeloner ikke kan fortælle dig hvad der skal stå i dit CV. Derfor ville du forsat skulle øve dig og lære om et CV´s opbygning samt at lære at målrette det enkelte CV på et jobmatch. 


CV - at kunne matche både det synlige eller usynlige job/stilling.


bottom of page